Artikler

Pluk skønne sommerblomster i haven med ungerne

En af sommerens mange fornøjelser er at kunne plukke smukke blomster til buketter. Hvad kan være sjovere end at plukke blomster med børnene i haven? Her er et par tips til at så vilde blomster i din have, så du kan nyde blomsterne fra vinduet og plukke smukke blomster til buketter med børnene om sommeren.

Læs mere om hvordan du binder en buket af vilde blomster

Lav din egen blomstereng af vilde blomsterfrø

Det bedste tidspunkt at så vilde blomster er om foråret, når vejret bliver varmere, og dagene bliver længere. Du kan købe frø af vilde blomster i de fleste haveforretninger samt online i webshops som Haveglad.dk, eller du kan samle frø fra blomster, som du finder i dit nabolag. Når du sår frøene, skal du sørge for at sprede dem jævnt fordelt og rive dem ned i jorden.

Vilde blomster har brug for masser af sollys og vand for at vokse, så sørg for at plante dem på et solrigt sted i din have og vand dem regelmæssigt. Med skønne blomster i haven kan du og ungerne lave flotte buketter hele sommeren!

Flotte vilde blomster til haven

Hvis du ønsker at tilføje nogle smukke vilde blomster til din have, er her nogle af vores favoritter:

Langakset pragtskær (Liatris spicata) – Denne slåendevildblomst har høje stængler af lilla blomster, der er perfekte til at give højden til et blomsterbed.

Blå hør (Linum lewisii) – Denne smukke vilde blomst er en favorit blandt bier og sommerfugle, og dens lyseblå blomster giver et stænk af farve til enhver have.

Fingerbøl (Digitalis purpurea) – Med sine høje, spidslignende blomster er fingerbøl en favorit blandt haveejere overalt. Pas på ikke at røre ved bladene, da de indeholder giftige glykosider.

Sommerfugleurt (Asclepias tuberosa) – Denne slående vilde blomst er en favorit blandt monark-sommerfugle. Den har lyseorange blomster, der helt sikkert vil tiltrække opmærksomhed i enhver have.

Gyldenris (Solidago) – Gyldenris er en vildblomst, der blomstrer i september og oktober. Dens klare gule blomster er en velkommen tilføjelse til enhver have om efteråret.

Børn elsker vilde blomster

Hvis du ønsker at tilføje nogle smukke vilde blomster til din have, hvorfor så ikke prøve en blanding af vilde blomsterfrø? En blanding af vilde blomsterfrø indeholder et udvalg af forskellige vilde blomster, så du kan nyde godt af en række forskellige farver og teksturer i din have. Du kan købe frøblandinger til vilde blomster i de fleste havebutikker og online fra webshops. Og ungerne elsker dem!

Det er nemt at så blomsterblandinger. Du skal blot følge disse enkle trin:

  1. Vælg et solrigt sted i din have, tag det øverste lag jord af, og spred blomsterblandingen jævnt ud.
  2. Bland blomsterblandingen ned i jorden, og vander godt. Blomsterblandinger trives bedste i næringsfattigt jord!
  3. Hold blomsterne velvandede og nyd deres skønhed!

Hjælp bier og insekter med vilde blomster i haven

Bier og andre insekter spiller en vigtig rolle i haven, så det er vigtigt at give dem levesteder, der opfylder deres behov. Vilde blomster er den perfekte måde at gøre dette på, da de forsyner bier og andre insekter med nektar og pollen. Når du planter vilde blomster i din have, skal du sørge for at inkludere en række forskellige arter, så der er noget for enhver type bi og insekt.

God fornøjelse med dine vilde blomster!