Artikler

Tips til bloggeren for “Venner og familie”

En personlig blog hjemmeside kan være en fantastisk måde at have en åben online dagbog, for aldrig at glemme, og holde de smukke minder du har med dine børn, familie og venner med dig til enhver tid.

Her er et par tips til hver eneste af jer, som bare blogger for sjov, blogger for at holde alle opdateret, eller blogger for at tjene penge.

 

Hold billeder på et minimum.

Hvor fristende det end kan være at masseuploade hvert eneste billede fra dit kamerakort og inkludere alle de billeder i dit blogindlæg, så er det ikke den bedste bloggingspraksis. Medmindre du tilfældigvis er en prisvindende fotograf. Og selv da ønsker du ikke at overdrive det. For ikke at nævne, at din fætter med langsomt internet (det ville være mig) vil opgive at besøge din blog, hvis den har for mange billeder at indlæse.

Prøv at vælge et eller to flotte billeder til hvert indlæg. Og hvis du skal uploade resten, så gør det på Facebook eller Instagram

 

Overvej andres privatliv frem for dit eget

Vær meget forsigtig med, hvad du afslører i din blog. Små detaljer som din daglige rutine eller din planlagte tur ud af byen, der er lagt ud på et offentligt sted, har potentialet til at give den forkerte person lidt for meget information. Post ikke billeder af forsiden af ​​dit hus eller din bils nummerplade – eller af nogen andre. Nævn ikke din nøjagtige busrute eller tal om, at din roomie eller din ægtefælle aldrig låser døren. Vær forsigtig nu, så du aldrig har grund til at bekymre dig eller fortryde det senere.

Selvom du ikke er særlig bekymret for dit eget privatliv, skal du være forsigtig med, hvad du deler med andre. Brug aldrig en andens efternavn i et blogindlæg uden deres tilladelse. Hvis du skal skelne mellem personer ved efternavn, skal du bruge initialer. Tal generelt om steder (regioner eller byer) – skriv ikke om præcis, hvor din familie bor, når du besøger dem.

 

Lad ikke Google gøre dig (eller nogen du elsker) forlegen næste år

Du har et job i år, men hvis du søger job næste år, vil du ikke have, at en fremtidig arbejdsgiver smider dit CV væk, efter de har googlet dit navn. Skriv ikke noget, du ville være flov over at få en potentiel chef – eller din fars chef eller din ægtefælles kolleger – til at læse. Nogle gange hjælper det at huske, at bedstemor læser den. Bortset fra, at bedstemor har elsket dig, siden du var i ble, uanset hvad du sagde eller gjorde. Arbejdsgivere deler sjældent bedstemors følelser.

Husk, at hvad end du poster i en offentlig blog i år, kan findes på Google ikke kun i morgen, men også næste år. Blog ikke noget, du ville være flov over at få din fars chef, din præst, din arbejdsgiver, din førsteklasses lærer, eller dine børn til at læse.

 

Hvad koster det?

Mange blogsider er gratis. Skal du have en professionel hjemmeside med eget domæne og hosting, og mere avancerede fotohostingmuligheder, samt personlige designs, kan det nemt løbe op til 200 kr. pr. måned. Mange bloggere er dog enige om, at det er klart bedre at hoste sin egen side med annoncer i bytte for nogle kontanter.

 

Brug stavekontrol

Du behøver ikke at være en haj til tekster, for at holde kontakten med din familie via en blog, men det betyder ikke, at du ikke kan gøre det til dit bedste forfatterskab. Se på blogging som en mulighed for at finpudse dine skrivefærdigheder. Brug stavekontrol. Måske endda en ordbog. Der er ikke noget værre end en lærers blog (hjemmeskole eller ej), der er fyldt med grammatiske, tegnsætnings- og stavefejl.