Artikler

Alt du skal bruge til dit lille spædbarn

Der er så mange ting at tænke på, når man går rundt og venter på, at ens lille guldklump kommer til verdenen. Hvad vil barnet have brug for? Hvordan kan du forberede dig til den store dag? Og når den lille først er kommet, hvad skal du så bruge? Bare rolig, denne guide er her for at hjælpe dig. Vi har lavet en guide over de must-haves, som du har brug for til din lille. Det er alt til børn, som du vil komme til at bruge ofte.

 

Tøj og stofbleer

Du kommer til at finde ud af, hvor meget tøj og stofbleer du bruger i den første tid. Du har derfor brug for masser af begge dele, og det er vigtigt at købe ting af god kvalitet, der holder længe. Køb bodystockings i størrelser som 50-56, så du har lidt af hvert til når dit barn vokser. Det er ikke altid lige til at sige, hvor stort et barn du har. Men størrelser, der passer til en nyfødt, er altid et godt udgangspunkt. Herudover skal du bruge stofbleer. Det er til puslebordet og når du skal amme. De kan købes billigt i Føtex eller Kvickly, og kan vaskes meget nemt på en 60 graders program.

 

Babynest

En babynest er perfekt, når din nyfødte sover. Det er en lille seng, som du kan lægge i din seng, på sofaen eller endda tage med dig, når du rejser. På den måde har din baby altid et sted at lægge trygt, sikkert og blødt, når du ikke ammer. En babynest skaber tryghed for dit barn, fordi den har høje sider, der er lavet af skum. Du kan bruge din babynest indtil dit barn er omkring 5 måneder. På dette tidspunkt begynder dit barn at vende og rulle sig. Derved bliver babynesten usikker for dit barn at lægge i.

Autostol

En autostol er en vigtig sikkerhedsanordning, som du skal have i din bil, hvis du skal køre med dit barn. Det er lov i Danmark, og det er der en god grund til. En autostol beskytter din baby i tilfælde af en ulykke. Der findes forskellige typer autostole, og hvilken type du skal bruge, afhænger af hvor meget din baby vejer og hvor gammel han/hun er. Til et spædbarn skal autostolen være betydelig mindre. Tit kan du købe autostole, der kan bruges til både et spædbarn og et lille barn. De er dyrere, men kan være investeringen værd, hvis du planlægger at få flere børn.