Artikler

Den bedste madpakke

”I dag er dagen! I dag skal mine børn tilbage i skole” – dette er en sætning mange forældre siger til sig selv, og om det er til dine børn eller dig selv du skal smøre madpakke til, så er det vigtigt at den er fyldt med næringsstoffer samtidig med at den bare er mega lækker.

Her har jeg samlet en god portion ideer til din madpakke, som er garanteret et 12 tal i skolen! For en kedelig rugbrødsmad kan virkelig trække tænder ud, når det kommer til madpakken, og det kan være svært at servere andet end toastbrød for den kræsne spiser derhjemme, men at komme op med kreative ideer til madpakken kan være svært, og giver grå hår når de små også hele tiden skifter mening med hvad de kan lide og ikke lide, men jeg har din ryg med spændende sandwiches, gode pastaretter og innovative snacks. Tænk på kyllingesalat med peberfrugt, pasta salat, hummus wraps og meget mere.

 

Før vi kommer til opskrifter på skønne retter til madpakken, er her nogle tips til, hvordan du bedst forbereder din madpakke. Forberedelse er alting, ligesom når du tilbereder et måltid, er det lige så vigtigt med fremvisning, som det er med din madpakke.

Start med en madpakke, som er sjov eller flot at se på. En god madpakke har flere rum, som eksempelvis disse fra Yummii Yummii eller disse fra Mepal. Det gør det nemmere at organiserer din madpakke og giver dig mulighed for at skelne frokost fra snacks. Lad dit barn hjælpe dig med at vælge den rigtige madpakke, så det bliver en sjov og lærerig oplevelse for dem. Du kan også dekorere madpakken med klistermærker og andre sjove ting, som gør den personlig og giver dit barn en god oplevelse imens de bruger den.

 

Et andet tip er at bruge et par minutter ekstra på at få madpakken til at se mere indbydende ud. Eksempelvis at rulle deres sandwich og skære det i sjove former eller skære deres frugt i frugtsalaten i en sjov form. At gøre deres madpakke mere kreativ og overraskende, vil gøre den mere tiltrækkende. At skære frugt og grøntsager på en mere kreativ måde, vil give madpakken et nyt liv og kan hjælpe med at få børnene til at spise noget, de normalt ikke vil spise.

Et tredje tip er at have dem med, når der skal smøres madpakke – om det så er at smøre smør på brødet eller at drysse parmesan ud på pastaen, elsker børn at være med til at lave deres egen madpakke, så de også selv for en egen-fornemmelse over maden, de skal spise. Hvis de selv har skåret agurk til deres salat, er sandsynligheden for at de vil spise den noget større. Plus de kan være med til at bestemme hvad de kan lide og ikke kan lide. Som de fleste ved, kan børns smagsløg ændre sig fra dag og til dag, og det de kunne lide i går, er nødvendigvis ikke det som de kan lide i dag.

 

Her er en liste med kreative tiltag til madpakken:

  • Kebab, rugbrød og mozzarella på pinde som en lækker snack
  • Pasta salat
  • Avocado kyllingesalat
  • Lakseroulade
  • Ristet broccoli med bacon og pastasalat