Artikler

En forældrevenlig guide til Pokémon kort

Har du Pokémon-besatte børn? Mange børn på 6-9 år tænker på disse kort og karakterer hele tiden. De taler konstant om at bytte med vennerne eller købe nye booster-pakker for at få de bedste kort. Denne lingo kan få flere forældres hoved til at snurre og søge på internettet for at prøve at forstå Pokémons verden.

Det kan virke som om, at samlekortspillet er kompliceret. Heldigvis er de fleste små børn mere interesserede i at samle og bytte kortene, end de spiller selve spillet. Her er nogle generelle tips om Pokemon og de dertilhørende kort.

Hvad er Pokémon?

Pokémon, som er en forkortelse for ‘Pocket Monsters’, er en japansk franchise, der startede i 90’erne. Det inkluderer videospil, tv-shows, Pokémon legetøj og et samlekortspil. Pokémon er forskellige væsner, tænk Pikachu, der er opdelt i typer som flyvende eller elektriske og hver har deres egne kræfter. Disse Pokémon styres af deres ejere, som kaldes trænere. Målet for træneren (dit barn) er at ‘fange dem alle’, og der er mere end 800 Pokémon.

Hvad er alle disse kort?

Der er tre forskellige slag Pokemon kort, du finder i det, der kaldes booster-pakker. De inkluderer karakter-, energi- og trænerkort.

Karakterkort er den egentlige Pokémon. Hvert kort indeholder et navn, en type og antallet af sundhedspoint. Der er 18 forskellige typer. Kortet vil også vise, hvor udviklet Pokémon er, lige fra grundlæggende til trin 1 og trin 2. Hvis det er en legendarisk Pokémon, udvikler den sig ofte ikke, og de er ret populære.

Energikort er det, der driver Pokémon under kampe. De er opdelt i forskellige kategorier af grundlæggende energi og speciel energi. Disse kort er knyttet til en Pokémon under kortspillet for at drive angreb.

Trænerkort bruges til at hjælpe i Pokémon-kampe, hvert trænerkort har sine egne regler og funktioner for spillet.

Hvorfor er GX og V så populære?

De vigtigste kort, som børnene er interesseret i at samle lige nu, er ofte GX og V kort. Disse kort er mere kraftfulde end traditionelle kort, plus de er ofte skinnende eller har et hologram. Udfordringen er, at du ikke er garanteret den slags kort, når du køber en booster-pakke, som indeholder 10 kort. Du kan søge efter specifikke V kort og GX kort online og købe dem enkeltvis.

Fik du et sjældent Pokémon-kort?

Nogle kort er mere værdifulde end andre. Du kan se kortets sjældenhed ved at se i nederste højre hjørne. Hvis du ser en cirkel, betyder det, at det er et almindeligt kort, mens en diamant betyder, at det er et usædvanligt kort. En stjerne betyder, at det er et sjældent kort, og en stjerne H eller tre stjerner betyder, at det er et ekstra sjældent kort.

Erfaringer takket være Pokémon

Selvom det kan tage en del at få det grundlæggende på plads, er det imponerende, hvad disse kort kan lære børn. For det første kan læsningen blive forbedret, og de kan blive i stand til at genkende og udtale nogle komplicerede navne. Derudover kan det hjælpe med at forstå vigtigheden af matematik, da de beregner sundheds- og skadetal på hvert kort. Og sidst men ikke mindst, kan det give gode forhandlerevner, da de skal forhandle med vennerne, når de bytter med hinanden, Ofte ender det med, at børnene bliver glade for byttet. Så alt i alt er der uroligt meget læring i at lade børn lege, spille og bytte med Pokémon kort.