Artikler

Sådan skaber du julestemning

Det er tid til at skabe juletraditioner, som vil glæde dine børn i mange, mange år. Vi har i denne artikel samlet en række forslag til, hvordan du giver en god juleoplevelse til de mindste.

 

Babyer kan have svært ved at forstå julen i første omgang, og hvad den egentlig handler om. Men på trods af det, kan man sagtens gøre december og julen til en helt særlig oplevelse for dem. Du kan introducere barnet for de forskellige juleting, og lade dem føle og mærke på tingene.

 

Find den perfekte nissehue til børn

Mange forældre gør et stort arbejde ud af, at give børn en hyggelig juletid. Og til dette hører ofte en sød nissehue. 

 

Nissehuer er et af de helt store kendetegn ved jul, og børn synes som regel også, at det er ekstremt hyggeligt med en lille, rød hue på hovedet. 

 

Det er ikke alle forældre, der ved, hvordan de skal finde den perfekte nissehue til børn. Hvis du er en af disse forældre, så fortvivl ikke – der findes også et hav af dem.

 

Der findes traditionelle nissehuer, i den klassiske røde farve med en hvid kvast, men med tiden er der kommet mange andre slags til. Man kan nu få nissehuer i flere forskellige farver, længder samt med og uden navn.

 

Man bør derfor starte med at tage stilling til, hvilken type man gerne vil give til sit barn. Skal det være en lang, stribet nissehue? Eller skal det være den korte klassiske model?

 

Vælg gode materialer

Når du først har besluttet dig for, hvilken type nissehue du gerne vil have til dit barn, bør du måske overveje materialerne. Det er ikke altid bedst at vælge det første og billigste, men kig gerne på, hvad nissehuen er lavet af, så det ikke er sundhedsskadeligt for barnet. Leder du efter en nissehue til babyer og småbørn, vil vi især råde dig til at overveje materialerne, da børn i denne alder har det med at proppe alting i munden.

 

Ligeledes anbefaler vi, at du får valgt et materiale, der ikke kradser og samtidig er behageligt for barnet at have på. Angives størrelserne i cm, bør du få målt dit barns hovedomkreds, så du kan vælge den helt rigtige størrelse. Det ville være ærgerligt, hvis huen bliver købt for lille og strammer.

 

Skab julestemning i hjemmet

Når nissehuen er på plads, julekalenderen og julepyntet hængt op, og kalenderlyset sat klar på bordet, kan december godt begynde at komme an. Barnet kan nu se frem til julen med endnu mere spænding. Det eneste, der måske lige mangler, er en lille julealf til at komme og hænge strømpen op på væggen

 

Sørg for at skabe en hyggelig julestemning i hjemmet, så barnet får en mindeværdig december. Og husk – nissehuer er ikke kun for børn – alle kan have glæde af dem