Artikler

Ferie i Danmark med børn: børnevenlig oplevelse for hele familien på Limfjorden

Skal ferien holdes i Danmark i år? Leder I efter inspiration til børnevenlige oplevelser i Danmark, som I kan besøge på jeres ferie? Så er her et godt bud til jeres liste over must see- og must do-oplevelser: tag med på tur i helt gennemsigtige glaskajakker på Limfjorden ved Skive med VisionKayak. Glaskajakkerne findes kun få steder i hele Europa, og VisionKayak er det første sted i Danmark og resten af Nord- og Centraleuropa, der tilbyder ture i dem. Så her er virkelig chancen for at få en helt unik oplevelse herhjemme i Danmark, der ikke findes mange andre steder.

 

De helt gennemsigtige glaskajakker fungerer som enorme vandkikkerter, der lader sine gæster ombord gå på opdagelse i det ellers hemmelige og skjulte liv under Limfjordens overflade. Oplev hvordan børnene vil sidde med næsen trykket mod glaskajakkens bund, mens de dirigerer jer til at ro på kryds og tværs på jagt efter en krabbe, der piler over fjordens bund. I kan opleve alt fra muslingebanker af blåmuslinger og de unikke limfjordsøsters til nøgensnegle og fiskeyngel, der varmer kroppen i solen langs vandkanten, når I sammen svæver over Limfjordens bund. Det er en fantastisk måde at nyde en dejlig solskinsdag på på jeres ferie, som alle store som små vil synes rigtig godt om, når I får en oplevelse både under, over og på Limfjordens overflade.

 

Glaskajakkerne er helt gennemsigtige kano-/kajakhybrider, der har bredden og åbenheden fra en kano kombineret med det lave tyngdepunkt og pagajen til fremdrift fra kajakken. Det betyder samlet set, at de er utroligt stabile og lette at styre – ja, måske endda ligefrem umulige at kæntre i. Det gør det til en utrolig sikker oplevelse, der er nem og mulig for alle at deltage i uanset alder, også hvis I ikke har prøvet at ro eller sejle før. I vil få en kort introduktion til grundlæggende teknik på land, turene foregår på lavt vand tæt på kysten, og der er altid minimum én instruktør med fra VisionKayak til at besvare spørgsmål undervejs og sørge for at sikkerheden er i top.

I kan vælge mellem tre forskellige typer ture:

  • Formiddagsture
  • Solnedgangsture
  • Fuldmåneture

 

Formiddagsturene er en herlig måde at nyde en dejlig solskinsdag på vandet på, og de er samtidig helt perfekt, hvis børnene ikke er så gamle. I er nemlig tilbage på land igen inden frokosttid, så ingen når at blive sultne eller trætte. Solnedgangs- og fuldmåneturene er perfekte til jer med lidt større børn, hvor sengetiden ikke betyder helt så meget. Det er en magisk familieoplevelse, hvor I både får oplevelsen under overfladen, idet turene starter, mens der stadig er dagslys, kombineret med naturens smukke farveeksplosion ved solnedgang og/eller fuldmånens sølvfarvede skær. Der er altså en tur for enhver smag og familie, og dermed også for jeres, når I skal på ferie i Danmark!

 

Læs mere om turene og book jeres pladser her