Artikler

Sådan her kan sejlferie være den oplagt familieferie

Overvejer du at holde sommerferie med familien i Danmark? Så kan en sejlferie i de danske farvande være den oplagt sommerferie løsning til jer.

Stik til søs på farvandene

Sejlferie som ferie form har mange fordele ikke kun for dig som voksen, men også for dine børn. Mange påskønner denne form for ferie, for dets afslappende måde at nyde hinandens selskab, men også omkring liggende omgivelser.

Når det kommer til dine børn, kan det være en ferie, hvor de har nogle legekammerater om eftermiddagen/aften, når I ligger til i en lille hyggelig havn eller bugt. Dette kan også være en god måde at få alt krudtet ud af børnene særligt, hvis de har været utålmodige at sidde flere timer i en kahyt eller på dækket. Samtidigt har I som forælder mulighed for at stikke hovederne sammen med andre og nyde hinandens voksne selskab.

En tredje fordel er at det kan være en meget bæredygtig måde at holde ferie på, samt udforske Danmark. Selvom bæredygtighed kan være et flertydigt ord af fortolkning, er sejlads henholdt flyvning en meget mere grøn måde at rejse rundt på. Sejlads handler oftest om at udnytte naturens resurser i form af vind og vandstrømme, fremfor mekanisk mobilitet. Dette afhænger selvfølgeligt af hvilken type båd, som I har tænkt jer at bruge som transportmiddel.

Et hav af muligheder og nogle regler

Når det kommer til at vælge en bådtype, afhænger det først at finde ud af, hvad jeres behov er, efterfulgt her af budget. Skal du rejse afsted med børn, kan en større båd med bekvemmelig komfort være den oplagte løsning.

Afhængig af bådens størrelse og eventuelle motorkraft, er der nogle særlige sejladsregler, som du skal være opmærksom på. Vælger I at tage på sejlferie i en motorbåd, de er mellem 4 og 15 meter lang, eller under 4 meter med en motorkraft på over 25 hestekræfter, er I påkrævet at skulle have et speedbådskørekort. Dette gælder også, hvis den pågældende båd er planende, har en fremdrivningseffekt i kW der minimum er lig med eller større end kvadratet på skroglængden plus 3.

Det skal nævnes her, at ikke alle i besætningen er påkrævet dette, men vedkommende der styrer båden er påkrævet. Herudover er det ikke alle både der påkrævet dette, men vil du være på sikre side, kan det altid anbefales at tage et duelighedsbevis og et speedbådskørekort. På den måde er du garanteret på, at du får den nødvendige viden om færdsel på vandet, samt kendskab på andre regler der kan få jeres sejlads til at være ansvarlig.

Du kan her finde en motorbåd kursuscenter, hvor på du kan taget en 1 dags eller flere dages kursus for at få speedbådskørekortet. I nærmest alle tilfælde tager det mindre og koster mindre at tage, end et kørekort til personbiler.