Artikler

Vend tilbage til de gode gamle spil i stedet for mobilen

Mobilen har overtaget mange af de gode gamle spil. Mobiltelefoner har gjort livet meget nemmere for os – men der er sket noget under processen. Nemlig, at mange af de sociale ting som vi foretog os førhen er blevet udfaset. Det er ikke noget der er sket med vilje, men det er en trist bivirkning af den moderne teknologi.

Der findes nærmest ikke dét spil eller dén film du ikke kan se/spille på din mobiltelefon, tablet eller fjernsyn. Der var engang hvor man tog i Blockbuster for, at finde aftenens film. Det var en process hvor man sammen med sine venner, sin familie eller sin date tog hen for, at diskutere aftenens film. Det blev primært vurderet ud fra coveret på filmen og den halvkorte beskrivelse på bagsiden.

Selvom man ofte blev skuffet over hvor ringe en film man fik udvalgt, så var der alligevel noget hygge ved, at komme ud af hjemmet. Især i vintermånederne. Man tog sin jakke på, gik sig en tur i kulden, fandt sin film og tog hjem – her kunne man så rigtig putte sig ned i tæppet eller dynen med en kop kaffe, en kop kakao, lidt sodavand eller lidt snolder. Det var en anden tid – en hyggeligere tid vil mange mene.

Samme process er hændt for de gode gamle brætspil

Engang var brætspil noget som man fordrev tiden med og socialiserede sig med. Selvom det stadig er tilfældet, at danskerne elsker, at spille brætspil – så er det vist rimeligt at sige, at det ikke er i samme kaliber som før i tiden.

Man hører ikke ofte sine børn eller familie sige “hva’ så venner. Skal vi nappe et spil matador?”. Nej – i stedet dominerer mobilen, fjernsyn, pc’er og konsoller totalt. Det er ærgerligt – men der er jo en måde, at vende det på;

Spørg sin familie om ikke de vil tage et spil matador med dig. Lav eventuelt en aftale med din familie omkring dét, at tage et almindeligt spil én gang i måneden eller oftere. Sørg for, at gøre det til noget socialt hygge med snacks og forberedelse. Sørg for noget nemt aftensmad den dag og tag de sociale i brætspil tilbage. Hvem ved – måske vil du på sigt se dine børn sidde og tage et spil 7 kabale på værelset.

6 gode idéer til spilaftenen

  1. Matador. Denne er en klassiker. Alle kender matador og der vil helt sikkert opstå nogle intriger – men sådan er det! Den der vinder har håneretten.
  2. Partners. Hvis i er 4 spillere, så kan i spille 4-mands partners. Et spil der handler om samarbejde kombineret med en god portion held. Er i 6 spillere, så findes der også

6-mands partners.

  1. Ludo. Ludo er en god gammel kending og er vel nærmest den direkte betegnelse for ordet “brætspil”.
  2. UNO. Servér nogle 4+ kort til dine modstandere og du har den perfekte aften. UNO er et fantastisk spil.
  3. Tegn og gæt. Her er vi ude i noget virkelig hyggeligt! Tegn og gæt er også et spil om samarbejde og man vil helt sikkert få sig nogle gode grin sammen.
  4. Cranium. Et spil der måske ikke er for de mindste i familien. Men dette er et spil der handler om samarbejde og kreativitet samt fysisk udfoldelse. Et meget underholdende spil.

Du vil helt sikkert ikke fortryde, at planlægge nogle spilaftener som disse – uanset om det er med din familie, din kæreste, dine børn eller dine venner. Det er underholdning i verdensklasse. Et godt kunne være, at lave en regel der hedder “ingen mobil på spilaftener”.

God fornøjelse.