Artikler

Er det presset at arbejde hjemmefra med familien?

Så har vi et par tips og tricks til dig. For her på den anden side af corona, så stopper hjemmearbejdet for mange af os nødvendigvis ikke. Mange arbejdspladser og medarbejdere har nemlig fundet ud af at hjemmearbejde også kan være effektivt, men omstændighederne skal være rigtige, hvis det skal lykkes. Distraheringer skal udelukkes og elimineres, og det er ikke altid let når man har børn, opvask og andre huslige pligter hængende over hovedet. Derfor er der herunder 5 tips til dig, så du kan få en struktureret arbejdsdag igen.

 

Lukket kontor

Her antages der at du har rum og plads til at dedikere et område til et kontor, hvilket hvis det er en rigtig antagelse, er godt. For så har du nemlig mulighed for at have tid og ro, samtidig med at der bliver sat klare grænser for resten af familien, så ingen er i tvivl om hvornår du arbejder. Hvis det er en forkert antagelse, så vil det være en god ide at afgrænse et område til arbejde, f.eks. et hjørne af stuen. Samtidig kan du passende fortælle det til resten af familie, således de også ved at hvis du sidder der, så arbejdes der.

 

Faste arbejdstimer

Når det kommer til hjemmearbejde, så kan grænserne mellem fritid og arbejde let blive udvisket. Det sker især fordi mange af os kommer til at arbejde uden for den normale arbejdstid. Derfor kan du gøre dig selv en tjeneste ved f.eks. at aftale med dig selv at du ikke svarer på mails efter kl 17. Det hjælper også din familie, for så ved de hvornår du er tilgængelig og hvornår du ikke er.

 

Ergonomiske arbejdsplads

For at have en effektiv og produktiv arbejdsdag derhjemme, så er det vigtigt at du har udstyret til det. Og her er det altså ikke nok med en bærbar, spisestol og en vindueskarm. Hvis du ikke allerede har et skrivebord og en kontorstol, så ville det være en god ide at investere i. Særligt et hæve sænkebord, således at du ikke er stilsiddende en hel dag og får aktiveret kroppen. Ligeledes skal du også overveje at investere i en ergonomisk kontorstol, så din krop får støtte hele dagen og du undgår sætningsskader i udsatte områder såsom nakke, skulderne og lænden.

 

Planlæg dagen

Dette går i forlængelse af punktet faste arbejdstimer og tilføjer ekstra struktur til arbejdsdagen. Skemalæg hvilke opgaver du skal nå i løbet af dagen, evt med prioritering af opgaver, så du er sikker på du stadig kan overholde diverse deadlines og være lige så effektiv. Men det hele handler ikke om effektivitet, det er også vigtigt du skemalægger dine pauser, så du har mulighed for at holde hjernen frisk og klar til en hel arbejdsdag.