Artikler

Balance i hverdagen

Vores hverdag er fyldt med nye indtryk, udfordringer og forhindringer, som vi skal overkomme. Det kan være svært altid at holde hovedet over vande, og både vores krop og vores sind medtages i det stressende hverdagsliv. Hvis du føler at du døjer med søvnproblemer, smerter eller stress og generelt har brug for at finde mere balance i hverdagen så er zoneterapi vejen frem.

Zoneterapi: en naturlig behandlingsform

Zoneterapi er en behandlingskrop, som fordrer din krops evne til at hele sig selv. Det er en fuldkommen naturlig måde at genvinde kroppens balance på uden nogen form for medicin eller invasiv behandling. Det er en systematisk form for fodmassage, som suppleres med samtaler og øvelser med din specialist.

Grundlæggende foregår zoneterapi ved at lægge masserende tryk forskellige steder på dine fødder, som er forbundet til visse steder på din krop. Fødderne indeholder kroppens største koncentration af frie nerveender, som er forbundet til hele vores krop. På den måde giver fødderne os faktisk adgang til at arbejde med alt fra top til tå.

Hvad kan zoneterapi hjælpe på?

Din krop er en helhed, hvor alting hænger sammen. Et tryk de rigtige steder under dine fødder kan lindre alt fra smerter, hormonelle ubalancer eller stressfølelser. Det er videnskabeligt bevist at behandling med zoneterapi kan arbejde med tilstande i kroppen, grundet de mange nerveender og receptorer, der findes i fødderne.

Zoneterapi kan for eksempel hjælpe dig til at genoprette ubalancer i kroppen, som stress eller depression. Det kan også mindske eller fuldkommen fjerne muskel og ledsmerter. Der er også mange der bruger zoneterapi til at styre deres mensturationscyklus, øge fertilitet, igangsætte en fødsel og meget mere.

Zoneterapi som et alternativt lægemiddel

Zoneterapi kan ikke lindre dit brækkede ben, men det kan hjælpe med en lang række skavanker og kropslige ubalancer, som ikke er noget lægen kan få bug med. Mange vælger at bruge zoneterapi som et alternativt lægemiddel, da det er langt mindre invaderende og sundere for vores kroppe.

Kropslige ubalancer som humørsvingninger og søvnproblemer kan for eksempel kortvarigt løses med en medicinal behandling, men det forløser ikke selve problemet særlig effektivt. Zoneterapi går ind og arbejder med din krop som en helhed, og giver den de nødvendige skub, som den behøver til, at kunne hele sig selv. Der er altså ikke noget hokus-pokus her og heller ingen antibiotikakur. Det er blot en smart udnyttelse af kroppens egne ressourcer, så du igen kan få balance i hverdagen.