Artikler

Derfor kan termotøj være den rette påklædning for din barn i vinterhalvåret

Er du forælder, og skal du til at købe nyt overgangstøj til dit barn? Børn har det med at vokse løbende gennem årene. Nogle vokser hurtigt, mens andre vokser i normalt tempo eller langsomt. Som forælder kan det være et kapløb med tiden at købe børnetøj.

Det kan nemlig være at du lige har købt en del børnetøj og overgangstøj til dit barn, for så at finde ud af det er blevet for småt efter et par måneder eller 1 år. På den anden side kan det også være en udfordring at købe ny børnetøj, når din kære lille går fra baby til barn. Babyer og børn har nemlig forskellige behov i deres tøj.

Børn har det med alderen at være meget aktive, hvor de leger en del udenfor i naturen og/eller på legepladsen. På den anden side er babyer delvist mindre aktive, hvor de kravler og leger for det meste indendørs.

Sådan giver du dit barn en god start

Det at børn er meget aktive udenfor, forudsætter særlige krav til deres påklædning, nemlig at deres tøj skal være komfortabelt og praktisk i forhold til de gældende vejrforhold. Ved at klæde barnet ordentligt på, kan du mindske risikoen for sygdom og ubehag grundet tøjet.

Selvom det danske vejr har det med at skifte, kan det stadigvæk betale sig at købe aktuelt overgangstøj til årstiden. For eksempel, kan der stadigvæk forekomme meget om sommeren. Ligeledes kan efteråret også have nogle lune og varmere dage. Men i begge perioder forekommer der mere af det ene vejrforhold, end der gør med det andet.

Om vinteren vil det være praktisk at købe varmt og vandtæt tøj, da denne del af halvåret er kølig og våd. Et godt eksempel her kan være at købe En Fant termotøj, hvilket er overtøj der er vandafvisende og samtidigt holder dit barn varm.

Det smarte med termotøj her, er at du i modsætning til en vinterjakke, kan bruge tøjet helt op gennem de kølige forårsmåneder. Selvom vinterjakke kan det samme, så kommer termotøj oftest i form af flyverdragter, hvor dit barn både får overtøjet og bukser samlet i et. Du kan her sammensætte termotøjet med et par gummistøvler og vinterstøvler, når temperaturen falder.

I overgangsperioder

Når vejret ændrer sig og bliver mere lunt, kan termotøj blive varmt at have på for dit barn. Det kan her anbefales at undersøge om barnet sveder, mens det har termotøjet på. Hvis ja, kan du roligt skifte barnet over til noget lettere tøj, der stadigvæk er praktisk for det aktuelle vejr. Du kan her klæde dit barn i en lettere forårsjakke og regntøj. Hvis vejret er tørt kan du klæde det på med en sweater.