Artikler

Sådan kan du være med, når dit barn spiller på nettet

Mange børns aktiviteter foregår i dag på nettet. Dette gælder også forskellige former for underholdning, som er målrettet til børn. Spil er en rigtig hyggelig måde at være sammen med dine børn på, uanset om det er fysiske spil eller spil på nettet.

 

Lær dine børn at spille 7 kabale

Du har sikkert hørt om 7 kabale – det klassiske kortspil, hvor alle kan være med. Du kan spille 7 kabale på nettet, som er en mere visuel og hurtigere måde at spille på, og så er det gratis. 7 kabale kan være en hyggelig og afslappende aktivitet for dine børn, hvor de samtidig får en sund udfordring. Du kan hjælpe dine børn med at komme godt i gang med spillet, og I kan både sidde sammen og spille eller hver for sig. Ved første øjekast kan reglerne virke lidt forvirrende, men så snart dine børn får det lært, vil de hurtigt blive fascineret af spillet.

 

Sådan lægger du en 7 kabale

7 kabale handler om at lægge kortene i rækkefølgen lavest til højest og i de samme farver. Kortene inddeles i tre bunker: es, træk-bunke og de syv nederste bunker.

 

  • Bunken med esser er delt i fire og efter farve. Hvis du får stablet alle kulørerne sammen i den rigtige rækkefølge (fra es til konge), vinder du spillet.
  • Træk-bunken indeholder de øvrige kort, som ikke er i spil. Har du svært ved at komme videre i spillet, kan du trække kort fra denne bunke.
  • De syv nederste bunker kan du flytte, tilføje og fjerne kort fra. Hvis kabalen skal gå op, er det vigtigt at tænke over, hvordan du får åbnet disse bunker op.

 

Hver kabale er forskellig, og derfor vil du også opleve, at kabalen ikke altid går op, og så må du starte forfra. Der findes flere typer kabale, så når du har fået styr på 7 kabalen, kan du udfordre dig selv og dine børn til at lære en anden type kabale.

 

Gode onlinevaner

Det er en god idé at lære dine børn nogle gode vaner, når de begår sig på nettet. Du kan for eksempel sætte en tidsramme på spil, så de ikke sidder i timevis foran skærmen. Derudover er det godt at lære dem, at de ikke skal klikke på links, som lokker dem til at betale eller opgive personlige oplysninger til nogen, de ikke kender.