Artikler

Derfor skal dine børn bruge blue light briller

Er du også en bekymret forælder, der synes, at dine børn bruger alt for lang tid foran skærmen? Sådan er der nok rigtig mange forældre, der har det for tiden. Det er bare svært at sætte grænser, for alle de andre børn får jo også lov til at sidde bag en skærm. Det gør det heller ikke nemmere, at alle har fri internet, så man bare kan bruge derudad. Der er dog særligt én ting, du bør være opmærksom på, hvis dine børn sidder meget foran computeren – og det er at beskytte deres øjne.

Computerlys er dårligt for øjnene

Man har fundet ud af, at øjnene faktisk har rigtigt dårligt af det blå lys, der kommer fra en skærm. Tænk så bare på, hvor mange timer dine børn kan finde på at bruge foran en skærm. Her kan deres øjne virkelig nå at tage skade. Hvis du gerne vil beskytte dine børns øjne, så skal du sørge for, at de bærer bluelight briller, når de sætter sig foran skærmen. Det kan godt være, det kræver lidt overtalelse, men hvis du f.eks. truer med at slukke internettet, så skal det nok være nemt at få børnene til at lytte efter.

Der er noget til enhver

Det kan også være, at dit børn er meget modvilligt, fordi han eller hun er bange for, at I ikke kan finde nogle briller, der passer. Her skal du ikke være nervøs. Effektive blue light briller kommer i mange forskellige designs. Man vil nemlig gerne være sikker på, at alle har mulighed for at finde et par briller, der passer godt til deres ansigtsform. Du kan også få hjælp til at finde ud af, hvad der passer godt.

Beskyt dine børn

Som forælder er det vores rolle at beskytte vores børn – og vi vil det også gerne. Der bør derfor ikke være nogen tvivl tilbage i dig: Du bør have lyst til at investere i blue light briller til dine børn. Dine børn sidder meget foran en skærm, og det kommer de sikkert også til at gøre i fremtiden. Hvis du også selv sidder meget foran en skærm, så gør du dig også klogt i at anskaffe et par til dig selv. Det er dog som om, det er lidt vigtigere at holde fast i, at børnene skal bære brillerne. Deres øjne er så unge, og du vil sikkert gerne have, at de har et godt syn resten af livet.