Artikler

Gode ideer for hele familien

Børn er nysgerrige og meget fantasifulde, hvor det som voksen nogle gange kan være lidt svært at følge med i deres legetempo, hvor alt kan ske og grænserne for leg er flydende. Derfor kan man måske stå i nogle situationer, hvor man løber tør for idéer i forhold til, hvad man kan lave med børnene. Men det findes der heldigvis råd for.


Musik er godt for kreativiteten

Børn er ofte meget glade for musik og dans, og hvis de selv kan prøve sig frem på et instrument, ja så åbner det nogle helt nye muligheder. Det kan nemlig åbne op for børns musikalske evner, men er lige så godt for deres motorik og koordination. Og der er muligheder nok for at hente inspiration i forhold til, hvordan man kommer i gang med at gøre børn musikalske. Uanset hvad vil det oftest være noget barnet vil synes, er helt vildt sjovt, og det kan give plads til lidt smil og grin undervejs. Man skal dog være opmærksom på, at det er bedst at starte med simple instrumenter, som f.eks. en xylofon med 8 tangenter. På den måde kan barnet nemmere overskue instrumentet, og det bliver ikke så kompliceret, at det mister interessen.

Det kan dog være at man skal udstå lidt kattejammermusik til at starte med, men med den rette tilgang kan det blive en sjov leg, både for børn og voksne. Det er i hvert fald vigtigt, at man hele tiden anerkender barnet i deres måde at udtrykke sig musikalsk på.

God mad der er let at lave – Og så i en travl hverdag

Det kan nogle gange være svært at få hverdagen til at gå op i en højere enhed. Mange kender til at have en travl arbejdsdag, hvor man efterfølgende skal hente børn og så skal der også laves aftensmad. Det hele kan virke uoverskueligt, men her handler det om at gøre det nemt for sig selv – uden at gå på kompromis med kvalitet og velsmag. Det handler bare om at finde tips, tricks og gode råd fra den rette hjemmeside. Der findes nemlig et utallige af muligheder, i forhold til nemme og hurtige retter, der ofte også er en børnefavorit.

Man kan f.eks. gøre det lidt nemmere for sig selv, ved at tage børnene med i køkkenet. På den måde kan man nemt holde øje med dem, samtidig med at de får lov til at være med. De vil nemlig oftest gerne lave det samme, som det mor og far laver. Det kræver selvfølgelig at børnene har den rette størrelse, men hvis man vejleder dem rigtigt, kan man blive overrasket over, hvad selv de mindste kan være med til.