Din familie vil elske brændende kærlighed

Kartofler er så gode og kan bages, steges eller koges i en kartoffelgryde. Hjemmelavet brændende kærlighed er absolut toppen af poppen, og en af vores absolutte favoritter!

Valg af kartofler til brændende kærlighed

 

De bedste kartofler til brændende kærlighed er dem, der er meget stivelsesholdige som Russet eller Hvide kartofler. Søde kartofler fungerer også, men de er meget søde og ikke helt så stivelsesholdige.

 

Hvis du vil, skal du lade noget af skindet være på, hvis du bruger hvide  kartofler. Skinnet tilføjer tekstur.

 

Andre ingredienser til brændende kærlighed

 

Denne opskrift er til gammeldags brændende kærlighed, så der er ingen tilføjelser af krydderier, men selvfølgelig kan du tilføje dem, hvis du vil.

 

  • Smør: Dette er et område, hvor der virkelig ikke er nogen erstatninger. Tilsæt ægte smør til kartoflerne – og masser af det. Jeg foretrækker saltet, hvis jeg har det, men usaltet virker, og kartoflerne kan saltes efter smag.
  • Fløde / mælk: Jeg bruger varm sødmælk i denne opskrift, men fløde fungerer også, hvis du har den ved hånden. Husk at opvarme fløden eller mælken for de absolut bedste kartofler.
  • Hvidløg / krydderier: Igen, fpr at holde denne opskrift enkel, tilføjer jeg bare salt og peber. Hvis du vil have lidt hvidløg, skal du tilføje lidt smør, og lade dem koge med kartoflerne. Purløg er også fantastisk i denne opskrift (tilsæt med smøret).

 

Ingredienser til fremstilling af brændende kærlighed. Smør, mælk, kartofler, salt og peber

Sådan laver du brændende kærlighed

 

 

Tips til den bedste brændende kærlighed

 

Den vigtigste faktor for at lave den BEDSTE cremede brændende kærlighed er at få konsistensen rigtig.

 

  • Dræn godt: Jeg lader normalt kartoflerne sidde ca. 5 minutter for helt at dræne eller endda lægge dem tilbage i den varme gryde i et par minutter for at sikre, at al væske er fordampet.
  • Mos med hånden: Brug en håndmasker eller en rist for at lave de mest cremede kartofler. En håndblander, standarmixer eller foodprocessor kan fungere, men det kan også nedbryde stivelsen i kartoflerne og skabe en klæbrig tekstur.
  • Tilføjet SMØR! Der er måltider, hvor du kan skimte på smøret – og dette er ikke et af dem. Jeg kan godt lide at bruge saltet smør og masser af det (men du kan også bruge usaltet smør). Smør tilføjer en cremet ogluftig tekstur.
  • Varm fløden op: Varm din mælk / fløde op, inden du tilsætter den. Dette sikrer at kartoflerne holder varmen og absorberer bedre. Tilsæt fløde / mælk lidt ad gangen få den rette konsistens.

 

Flødeost, hvidløg og smør tilsat til hjemmelavede brændende kærlighed kan tilføje en lækker vinkel! Du kan virkelig tilføje lige præcis det tilbehør, du elsker mest, da brændende kærlighed er meget tilgivende, og suppletere det mest flot.

 

Kartofler skal altid placeres i koldt saltvand og koges, det hjælper dem med at blive tilberedt jævnt. Hvor lang tid du har brug for at koge kartoflerne, afhænger helt af, hvor små eller store de er skåret.

 

Mangler du anden inspiration til lækker aftensmad? Se opskrift på nemme svinekæber.