Artikler

Er det sikkert at bruge en diffuser med børn i nærheden?

Med flere og flere mennesker, der bruger diffusorer, synes jeg det er vigtigt at tage fat på spørgsmålet om diffusion af æteriske olier omkring børn. Er det sikkert?

 

Sikkerhed er et forvirrende emne inden for aromaterapi. Der er ofte modstridende oplysninger, især når det kommer til børn. Sikkerhedsoplysninger er ofte baseret på visse kemiske komponenter i en æterisk olie. Hvis en olie indeholder noget, der vides at være giftigt eller kræftfremkaldende, vil hele olien være forsigtigt. Nogle gange er forskningen i toksicitet eller kræftfremkaldende egenskaber baseret på dyreforsøg, ofte med gnavere. Vi kan ikke altid antage, at det at give rotter høje doser af en olie kan ekstrapoleres til mennesker.

 

I lyset af dette skal du betragte alt i denne artikel og enhver artikel for at være det bedste gæt i betragtning af det, vi ved lige nu.

 

Er diffus æteriske olier sikre omkring børn?

Ja, hvis det gøres fornuftigt. Generelt er diffusion en af ​​de sikreste måder at bruge æteriske olier på. Dette skyldes, at små mængder æteriske olier fortyndes i hele luftvolumenet i rummet. Når man spreder sig omkring børn, er de faktorer, der skal overvejes:

 

 

Hvilken type diffusor skal du burge?længde af tidsdiffusion af æteriske olier omkring børnen, diffusoren køresden anvendte æteriske olie Passive diffusorer såsom lerskiver, ventilatordiffusorer og olielamper fungerer ved simpel fordampning af olierne i luften. Doseringen vil være meget lav, så vi vil ikke diskutere dem her. I stedet vil fokus være på sikker diffusion med ultralyd og forstøver. Er det sikkert at diffundere æteriske olier omkring babyer?For babyer er den vigtigste faktor, hvilken type olie diffunderer du? Lavendel og kamille betragtes generelt som sikre for vores yngste kære. Hvis du forsøger at berolige en baby, der ikke sover, bør det være okay at sprede disse to olier lejlighedsvis. Som mor er jeg forsigtig med at sprede for ofte, da babyens søvnrutiner kan blive afhængige af duftene. Jeg advarer også mod at vane med at sprede sig omkring babyer. Æteriske olier kan have kraftige antibakterielle og antivirale virkninger. Som mødre vil vi beskytte vores børn mod bakterier, men i sidste ende gør vi ikke vores børn nogen tjenester. Eksponering for nogle bakterier og lejlighedsvis er vigtigt for at opbygge et sundt og stærkt immunsystem. Det vanskelige ved at give råd til diffusion omkring meget små babyer (0-6 måneder) er, at det sande svar er, at vi ikke ved, hvad der er sikkert. Ingen vil undersøge babyer for at teste, om det er sikkert. Vi kan kun spekulere. Jeg vil personligt anbefale at vente med at diffundere, indtil en baby er 6-12 måneder gammel, og derefter kun med baby-sikre olier som lavendel og kamille. Fra alderen 2 på stiger antallet af børnesikre olier.Se mere her