Artikler

Indretning i nordisk design

Indretning i nordisk design er en klassiker, og findes i mere eller mindre omfang i de fleste danske hjem, hvad enten det er en køkkenrulleholder i træ, vaser, billedholdere eller noget helt andet.

Det er dog ikke uden grund at det nordiske design er så populært, da designet er som skabt til ethvert hjem, uanset hvilken stil, design eller indretning rummet kommer med i forvejen.

Det nordiske design er nemlig kendt for sin tidløse stil, der skyldes dets fokus på enkeltheden og det minimalistiske. Af den årsag skildrer nordisk design sig sjældent ud i indretningen, om man så kører den klassiske retro stil, eller om man er mere moderne i sit udtryk.

Derudover er det nordiske design kendt for dets funktionalitet, der gør at designet ikke kun tjener et visuelt formål, men også har en funktion i indretning, som man eksempelvis kan se med eksemplerne for oven med køkkenrulleholder, vaser og billedholdere, der udover som sagt at tjene et visuelt formål, også har en direkte funktion i hjemmet.

Nordisk design gør sig godt i træ

Det nordiske design gør sig godt i mere eller mindre alle former for materialer, men en god anbefaling er nordisk design i træ, hvis man er på udkig efter de mindre tilføjelser som køkkenrulle- og vinholdere til køkkenet, eller lignende mindre tilføjelser til andre rum i hjemmet.

Det minimalistiske og enkle udtryk i det nordiske design gør at træet ikke skinner for meget igennem i indretningen, man at det i stedet efterlader sit eget lille personlige udtryk, der kan bryde med mere kliniske og stilrene indretninger.

Især produkter i røget eg er på en gang både super flot visuelt, men er også et materiale der ikke så let går i stykker, så vælger man tilføjelser i nordisk design, er røget eg et rigtig godt materiale at få det i.

Inspiration til indretningen i nordisk design

I det følgende følger lidt inspiration til indretning i nordisk design, hvis man er gået lidt i stå eller bare gerne vil have lidt ideer.

I køkkenindretningen har vi allerede været inde på skærebræt og køkkenrulle- og vinholdere, og et fjerde godt bud på en tilføjelse til køkken er et krydderkværnssæt. Et krydderkværnssæt i røget eg sikrer elegance og funktionalitet i dit køkken, så det er et godt bud hvis man ikke i forvejen har sig sådan et sæt.

I boligindretningen har vi været inde på vaser og billedholdere, så her er vores bud på den næste tilføjelse til hjemmet nogle fyrfadsstagesæt, som både visuelt og funktionalitet giver meget, men som ikke mindst kan sprede hygge når man bruger dem i sammenhæng med levende lys.

Det var lidt information og inspiration til bolig- og køkkenindretningen i nordisk design, så herfra er det bare at gå ud og undersøge markedet for alle de tilføjelser man ønsker i sin indretning.