Artikler

Er du klar til børn? Coaching hos en psykolog kan være en god idé

Når man skal have et barn for første gang, sættes der mange tanker og bekymringer i gang. Coaching kan være en god måde at komme godt i gang med livet som forældre.

Læs her hvorfor.

En radikal livsændring

Det er en stor livsbegivenhed at få børn, og derfor kan der tit og ofte følge tvivl og bekymringer med. Er jeg god nok? Kan jeg overhovedet finde ud af at have et barn og passe på det?

Spørgsmål som disse og følelsen af usikkerhed kan melde sig under graviditeten. Det kan derfor være en god idé at søge coaching hos psykologlyngby.dk. En psykolog kan hjælpe dig med at blive godt rustet til den nye periode af dit liv, og vedkommende kan give en masse gode redskaber til at håndtere det at blive forældre.

Hvad er coaching?

Coaching er en metode, som er blevet populær inden for de seneste år. En coach kan hjælpe dig med at nå dit mål ved at motivere, lytte og stille spørgsmål, som får dig til at handle aktivt.

Coaching er en proces, og det kan variere, hvor længe et forløb varer. Når du bliver coachet, skal du derfor være opmærksom på, at det er dig, som skal gøre arbejdet, før målet kan nås. Det vigtigste er, at du har viljen, så skal coachen nok hjælpe forandringen på vej.

Ingen skam

Det er ingen skam at søge hjælp og rådgivning hos en psykolog. Du gør det for dit barns bedste og dermed også dig selv. Forældreskab er en læringsproces, hvor det tit handler om at prøve sig frem. De fleste kan dog godt lide at være så forberedt som muligt.

Du kan tale med psykologen sammen med din partner, så I kan finde ud af, hvordan I støtter hinanden bedst det første stykke tid. Det kan være en god idé at holde kontakten med psykologen efter fødslen, da mange af tingene vil være lettere at få hjælp til, mens I er i det.

Parforhold på prøve

Dit parforhold kan komme på prøve, når I får børn. Det kan derfor være en god idé at få talt om, hvordan I kan hjælpe hinanden, når barnet kommer. Der kan nemt opstå små gnidninger mellem jer på grund af træthed, og fordi det hele kan være meget overvældende. Derfor kan det være en fordel at få vejledning til, hvordan I klarer forældrerollen sammen.