Artikler

Fordelene ved at købe en juniorseng til børneværelset

Når dit barn bliver stort nok til at ville have sin egen seng, melder spøgsmålet sig så om, hvilken type af seng I skal købe til ham eller hende. Her har I nemlig to ret svære valg. Skal det være en voksenseng, som I kan have i årevis, eller skal det være en juniorseng, som I måske kun skal bruge i en periode, mens barnet er lille nok?

 

Ud fra en økonomisk betragtning, ville de fleste jo nok vælge voksensengen, men de fleste gange vil jeres barn typisk modsætte sig og ville have lov til selv at være med i beslutningsprocessen.

 

En voksenseng kan være god nok til barnet, men er det også det, som jeres barn virkelig har lyst til at sove i? Langt de fleste børn i 3-4 års-alderen ville nemlig vælge en juniorseng med et sjovt motiv til børneværelset til sammenligning med en voksenseng.

 

Hvad er en juniorseng til børneværelset

En juniorseng er en type af seng, som er specialfremstillet til børn. Som sådan henvender de sig derfor primært til børn, som er i alderen ca. 4-10 år. Juniorsenge er altid mindre end egentlige senge til voksne, og fylder derfor også mindre på børneværelset.

 

Typisk kommer juniorsenge fremstillet med sjove motiver så som biler eller søde dyr. Nogle halvhøje juniorsenge til børn har endda en lille stige, som barnet skal op ad først, og så er der også et lille hyggeligt rum under selve sengen, hvor barnet kan lege hule og gemme sig i løbet af dagen.

 

Nogle juniorsenge kommer også med en ekstra udtræksseng. Dette er en stor fordel, da der reelt så er to senge i én. Herved vil der være den seng, som barnet sover i til daglig, og hvis dit barn får overnattende legekammerater fra skolen eller børnehaven, kan han eller hun sove i udtrækssengen, som hives frem fra under juniorsengen.

 

Du kan læse mere om juniorseng udtrækssenge her. Derved behøver du reelt kun at købe én seng til børneværelset, hvorved du stadig er helgarderet og sikret sengeplads, når dit barn har legekammerater på besøg.

 

En anden fordel ved at have en juniorseng med en ekstra udtræksseng er, at I derved slipper for at have en ekstra, løs børnemadras liggende et sted i hjemmet, da den jo allerede findes under juniorsengen!

 

Juniorsenge med sjove motiver til børneværelset

Der findes mange juniorsenge, som kommer med sjove motiver, som nævnt foroven. Nogle juniorsenge er endda designet, så de ligner biler i røde eller blå farver! Derved kan børnesengen endda være et sted, hvor dit barn kan lege ud over at være det sted, hvor dit barn sover.

 

Andre populære motiver på juniorsenge er bier, blomster, huse og små prinsesser. I virkeligheden er det kun fantasien, der sætter grænser, og en af fordelene ved juniorsenge er netop, at de inspirerer barnet til leg – udover at være det sted, hvor barnet sover.