Artikler

Glæden ved en børneparaply

Børn har et helt andet forhold til regnen end, hvad vi voksne har. Regn er egentligt også et fantastisk fænomen, hvilket børn værdsætter mere end nogle andre. Det er naturligt for de små at nærstudere det ukendte, da børn har en stor glæde i at udforske og lære. De vil således studere regndråberne, regnens lyd, og smagen (Vi har nok alleforsøgt at fange regndråber med åben mund og hovedet rettet mod himlen).

Modsat børnenes optimisme, lærer de til gengæld også vores negativitet mod regnen, og hvor problematisk det kan være at sidde et sted og være våd og fryse, hvis der nu ikke er mulighed for at tørre sig efter en våd tur i regnen. Deres nysgerrighed forsvinder dog alligevel ikke så hurtigt, og derfor er regntøj og paraplyer ofte en god investering til dit barn.

Hvis du tænkte, at det var svært at finde den rigtige paraply til dig selv, så bliver det kun en større udfordring, når du skal finde en børneparaply til dit barn. For børn vil en paraply ikke bare være noget funktionelt, der beskytter mod regnen, da designet og stilen nemlig har stor betydning, når vi har med de små at gøre. Desuden skal en børneparaply være let i vægten, da de nødigt skulle blive trætte af at gå med paraplyen over en længere periode. Til sidst må børneparaplyen heller ikke være for bred, hvor vind og uvejr gør de bredere paraplyer svære at navigere rundt med og holde på plads. I forhold til udseendet af paraplyen er der umiddelbart ikke noget, der er fuldstændig essentielt at gå efter. Hvis du er utryg for din barns færdsel i trafikken, kan det anbefales, at du kigger efter en sikkerhedsparaply med en selvlysende kant. I andre tilfælde vil det give mening at lade barnet vælge paraplyen selv, så du sikrer dig, at paraplyen ikke bliver ”glemt” derhjemme. Typisk går børnene efter flotte farver og mønstre, men dette varier altid fra barn til barn.