Artikler

Sådan værdsætter du tiden med dit lille barn bedre

Det føles som om, at tiden går rigtig hurtigt, når børnene vokser. Derfor kan mange føle, at de ikke får nydt alle de små ting ved den tid. Her finder du et par tips til, hvordan man fanger de små øjeblikke og foreviger dem.

At filme eller ikke at filme

Man høre ofte, at man skal leve i nuet. Det kan der godt være noget om, men der er også en balance, der er værd at udforske. På den ene side er det ærgerligt, at man filmer den lilles første omgang fodbold i haven og udelukkende fokuserer på telefonen eller kameraet. Det er til gengæld noget, der er sjovt at kigge tilbage på mange år efter.

Man bør huske ikke at fokusere for meget på at filme. Det samme gælder billeder. Det er bedre at have et par få rigtig gode end tusindvis, der aldrig tjekkes igen grundet deres mangel på orden. Det er en skøn idé at få taget nogle familieportrætter igennem flere faser af barnets opvækst.

Det kan man eksempelvis gøre gennem https://gratisfotograf.dk/. Det er ikke altid kun de store øjeblikke, man bør fange. Man skal huske, at det nok er de små og irriterende hverdagsting, man kommer til at savne mest.

Råd til den travle hverdag

Sang og dans er ikke bare vigtigt for de lykkelig stoffer, det udløser på øverste etage. Det er en genial måde at skabe et stærkere bånd til ens barn. Det er bare at sætte musik på i stuen.

Husk at lægge telefonen fra dig hist og her. Den er ikke altid nødvendig. Det kan godt være, at børn fortæller nogle mærkelige historier, der ingen mening giver, men det er vigtigt at lytte aktivt. De skal vide, at deres tanker betyder noget. Nogle aldre er udfordrende. Langt de fleste vokser børnene hurtigt fra.