Artikler

Har du nogensinde oplevet Kerteminde?

Hvis du ikke har besøgt Kerteminde, så er det på tide! Du kan med familien lege turist i Danmark, og tage en tur ud på flere overnatningssteder fx. på Kerteminde  campingplads.

 

Derudover er der flere attraktioner, heriblandt museer og en masse skøn natur i rolige omgivelser.

 

Hvor skal man tage hen?

 

Har du nogensinde besøgt Langebro i Kerteminde? Her er en lille lavvandsø kaldet ”Melen” og er fra omkring 1800 tallet. Her kan du tage en gå tur, cykeltur eller en kajaktur rundt i Kerteminde og oplevelse den smukke Natur. Du vil blandt andet komme i nærheden af Kertinge Kirke og Ulriksholm slot. Derudover er en skov ved Ulriksholm du bare ikke må gå glip af.

 

Nordskov Enge er også et sted der er værd at besøge. Her kan du opleve en  lavvandet fjord og Nordskov Enge bærer præg af sin nuværende natur med sjapvand og fugtige enge.

 

Skal du på skovtur med dine børn, så smør en madpakke og tag ud til den smukke skov Lundsgaard som ligger i udkanten af Kerteminde nær Storebælt. Skovene er karakteristiske herregårdskove. Klinten er af ler og  hviler på to vandførende lag og skrider langsomt ud i havet. Her får du mulighed for at gå på stierne både langs klinten og i vandkanten.

 

Tag gummistøvlerne på og tag ned ved Rønninge Mose. Her er et moseområde syd for Langeskov liggende op til oldtidslandskabet Bytoften.

 

Mosen er en del af et stort mose/søområde og Moseområdet blev dannet under den sidste istid som et såkaldt dødeislandskab. Isen trak sig tilbage efterlod store klumper is huller i landskabet og herefter blev de smukke og naturrige moser og søer dannet.

 

Der er gennem tiden blevet konstateret mange fund fra stenalderen i området bl.a. bopladser, økser, både stenøkser og hjortetaksøkser.

 

I 1942 blev der fundet en stammebåd. Da båden var i meget dårlig stand blev den aldrig taget op. Så den ligger stadig i mosen. Området har engang været anvendt til  fiskeri. Aborre, ål, suder og andre fisk er kommet på middagsbordet hos folket.

 

Man kan sagtens når man tager derned,  forestille sig hvordan stenalderfolket boede der for 6000 år siden. Tag turen ad stien og gå mod Rønninge.

 

Du bør sørge for gummistøvler og måske også regntøj, bare vær forberedt på våde områder. Regntøjet er mere, hvis det skulle regne i den årstid i besøger området på. Så nyder i turen mere, uden at skulle gå og være sjaskvåde.

 

Så selvom man måske ikke umiddelbart skulle tro det, så er Kerteminde rent faktisk en by med rigtig mange oplevelser.

 

Det kan derfor varmt anbefales at være turist i denne fynske by, hvis du vil opleve Danmark, når det er allermest hyggeligt.

 

God fornøjelse med dine oplevelser i Kerteminde.