Artikler

Børn sover bedre på en ren madras

Hygiejne og rengøring er en naturlig del af børns opvækst. Men børn har også brug for, at deres immunforsvar styrkes bl.a. i naturen for at forblive sunde mest muligt. Og heraf kommer udluftning ind i billedet.

Sunde sovevaner

At sove i luftede dyner, puder og dertil udluftede rum er sundt for børns sundhed. Dyner, puder og især madrasser optager støv partikler og kan fremme støvallergi, men dertil også urin. Idet livet med små blebørn kan til tider være fyldt med uheld, især ved overgangen til at blive renlig, altså at skulle undvære bleen også om natten renlighed. Derfor er det vigtigt, at børns sengemadrasser holdes vedlige og rengøres jævnligt, så muligheden for støvallergi og eksem ikke opstår.

Rengøring af dyner, puder og madrasser

Det kan måske synes uoverskueligt i en travl hverdag, hvor livet med børn kan være travlt, og især med helt små børn. Men det er der altså råd for, du kan nemlig få professionel madras rensning. Online kan du læse mere om vigtigheden i at holde dyner, puder og madrasser rene.

Optimal rengøringsmetode

Et ekstra plus er, at professionelle anvender miljø- og 100% parfumefri optimale renseprodukter til brug rengøring af madrasser m.m. Produkter som har væsentlig betydning for hele din families sundhed, så man undgår og nedsætter risikoen for luftvejsgener og allergiske reaktioner. Mange har den overbevisning, at ved rengøring af madrasser m.m. at der skal kemi til, men det er ikke rigtigt. Tværtom så øger du dit hjems indeklima med kemipartikler, som er usunde for ens helbred. Det kan du også læse mere om via linket.

Nem løsning

Det kan næsten ikke blive nemmere, da professionelle har specialiseret sig heri. Og det gør, at man på ingen tid kan have rengjorte dyner, puder og madrasser. En børnemadras udsættes nemt for urin. Derfor bør madrassen renses mindst en gang om året. Og det er jo faktisk ikke meget, set i lyset af, at børn laver uheld. Også selv om barnet ligger med et evt. ligge- og/eller tisseunderlag. Der er dertil mulighed for, at hele familiens madrasser kan hentes på engang til virkelig rimelig priser. Så det er bare om, at få det gjort, hvis det er noget, du har tænkt på eller overvejet længe.

Alternativer hvis madrassen skal undværes

Man kan jo overveje, hvis man kun ligger inde med en madras pr. familiemedlem, om dette rengøringsprojekt kan ligge om sommeren, hvor det dertil oftest er varmt og man dertil har flere muligheder for alternative sovemuligheder etc. når man holder ferie. Eller har mulighed for at sove i telt sammen med sine børn, alt imens madrassen undværes. Det er dertil sundt at sove udendørs, både for krop og sjæl. Og dertil er det et ekstra plus i det gode børneliv at skabe sunde naturoplevelser for ens børn og tilbringe tid sammen på andre alternative måder. Så se projektet som en sjov og lærerig oplevelse, hvor du samtidig også tænker dine børns sundhed immunforsvar ind.