Artikler

Kolik hos spædbørn gør forældre kede af det

Det er næppe nogen overraskelse, at de fleste forældre bliver kede af at se deres børn lide. Når man har et spædbarn med kolik eller med en koliklignende sygdom, så kan det nemlig føles som om, at ens spædbarn har det forfærdeligt – hvilket man også må gå ud fra det har.

 

Som forældre vil man jo gerne gøre alt i verden for, at ens barn har det godt, rart og dejligt. Derfor skal man som forældre tænke meget over hvilken måde, man vælger at se på sit barn, når det har kolik eller en kolik lignende sygdom og hvad man selv kan gøre for at afhjælpe smerterne hos barnet.

Hvad skyldes spædbarnskolik?
Selvom man har forsket i mange år i spædbørnskolik, så har man aldrig rigtigt kunne finde ud af hvad det præcist skyldes, at ens lille spædbarn rammes af kolik. Man har før i tiden troet, at det skyldtes fordøjelsessystemet, da barnet ofte trækker benene op under skrigeturenene og fordi barnet samtidig laver en masse grimasser. Dog har ingen forskning nogensinde kunne påvise dette.

 

I dag leger man med teorien om, at det kan skyldes overfølsomhed overfor komælk, da mange modermælkserstatninger indeholder komælk, men stadig har ingen forskning kunne påvise denne påstand.

 

Grundlæggende ved man derfor ikke helt, hvad der faktisk er skyld i at ens barn får kolik og derfor har man altid været sparsom med behandlingsformer.

 

Kiropraktisk behandling kan hjælpe på kolik

Selvom der ikke findes en mirakelkur for behandling af kolik eller kolik lignende sygdomme, så ved man i dag, at kiropraktisk behandling faktisk kan påvirke dit barns kolikanfald og dermed hjælpe på, at man enten ikke oplever så mange anfald eller at anfaldende kommer til udtryk i mindre grad. Hos Kiropraktoren Vejle hos Ulrik Husmann har man blandt andet stor og god erfaring med dette, hvor der årligt bliver hjulpet mange børnefamilier med at mindske anfaldende og dermed også udfordringerne man står overfor som forældre, når ens aller kæreste oplever smerter og skrigeturerer. Her man behandler man også en lang række koliklignende sygdomme, som nogle gange kan forveksles med rigtig kolik. Der behandles blandt andet lidelser som skævt eller fladt baghoved, farvoritside, banan/C-form af kroppen, presse hoved og krop bagover (flitsbuetendens) og mange andre typer af koliklignende sygdomme. Derfor bør du som forældre også overveje at tage en tur forbi kiropraktoren hvis, dit barn oplever kolik eller koliklignende sygdomme.