Artikler

Brugt babytøj og børnetøj til de kære små børn

Vi har i mange år hørt, at tøjproduktionen er en kæmpe miljøsynder, og som er noget vi skal gøre noget ved for at få en bedre fremtid. Det er blandt andet de nye kollektioner ved hvert sæsonskifte, som er en af de store årsager til, at det går så hårdt ud over miljøet, fordi der bliver produceret så meget babytøj og børnetøj, som ikke ser dagens lys. Derudover er det også en kæmpe industri, hvor fibrene til tøjet ikke bare skal produceres eller dyrkes, de skal også spindes, strikkes eller væves, farves, færdiggøres, syes og transporteres. Alle elementer i processen koster utrolig meget på miljøet. Alt det her lyder uoverskueligt, men der er flere ting, som vi kan gøre sammen for at skåne miljøet mest muligt, og som er utrolige vigtigt vi tager til os, for at vi kan give vores børn en bedre fremtid.

 

 

Du tager mange valg vedrørende tøj til dig selv og dine børn. Hvis du gerne vil være mere miljøvenlig og bæredygtig, har du flere muligheder for at være det hos littlerecycle.dk. Du kan bl.a. vælge tøj i mere miljøvenlige materialer, hvis du ikke ønsker at købe brugt babytøj eller brugt børnetøj til dine børn. Det er desværre en mere kompleks opgave, fordi der er fordele og ulemper ved alle typer tekstil, så det kan være svært at finde noget materiale hvor det virkelig gør en forskel. Mange ville tro, at økologiske materialer er det bedste valg, hvis du vil skåne miljøet, og det er som regel også rigtigt, men det gør ikke rigtig nogen forskel i forhold til hvis man køber brugt babytøj og børnetøj. Når det kommer til de kemikalier, som bruges til at dyrke fibrene, så har de også ret i, at økologiske materialer er et bedre valg end ikke-økologiske. Men f.eks. økologisk bomuld kræver store mængder vand, og miljøeffekten ved indfarvning er større end ved indfarvning af f.eks. polyester. På nogle områder vinder man og på andre taber man. Så det er en vurderingssag. Hvis man vil gøre en kæmpe forskel, så skal man ud og starte med at sælge og købe brugt babytøj og børnetøj, og udover du gør en kæmpe forskel for miljøet, så sparer du jo også en helt masse penge og du kan få nogle af de penge ind igen som du har betalt for tøjet, så er der måske råd til en tur mere i fårup sommerland eller en uges sommerferie i sommerhus.

Derfor har vi hos Littlerecycle gjort det nemt at gøre børnetøj mere bæredygtigt. Det er nemt og lige til at oprette sig gennem vores hjemmeside. Så kan du give dit brugte børnetøj nyt liv hos en ny familie. Når du har oprettet dine produkter på din profil, så skal du blot sætte dig tilbage i sofaen, så sælger vi nemlig tøjet for dig og du vil se pengene rulle ind.

Find masser af brugt børnetøj her.

Genbrug børnetøj

Børn vokser som bekendt utrolig hurtigt i sær når de er helt små. Derfor bliver børnetøj sjældent slidt, som voksentøj bliver det, medmindre tøjet også er blevet brugt af yngre søskende. Det betyder, at når du køber secondhand børnetøj, så er tøjet i rigtig fin stand, da det ofte kun er blevet brugt nogle gange, du kan endda også være heldig at finde noget babytøj eller børnetøj som aldrig har været brugt, fordi barnet har haft så meget og groede til en ny størrelse inden det blev brugt.