Artikler

Lad børnene åbne en forunderlig og enkel verden for dig

Sponsoreret indhold

Vi husker nok alle barndommen. Alt var enkelt, man havde ikke det store ansvar, og hvis det hele ramlede omkring ørene af os, kom der én, som tog os i hånden og hjalp os igennem det. Som voksen eller teenager lyder dette nok vidunderligt. Man ærgrer sig over ikke at have nydt tiden, og man vil gøre alt for at prøve dette liv igen. Realiteten er dog, at vi ikke bliver børn igen, og vi slipper nok aldrig for ansvar og kedelige gøremål. Men der er dog en anden mulighed.

Man behøver nemlig ikke at tage alt så seriøst, bare fordi man er voksen. Der kan stadig være en barnlig sjæl gemt inde i dig, og du kan stadig nyde enkeltheden af de små ting. Børnene bemærker ikke, hvor ”nemt” de har det i forhold til, hvordan resten af deres liv bliver, og for dem er de små problemer, de møder, store forhindringer. Når man tænker over det, er der faktisk ikke den store forskel på at være barn og voksen. Det, du skal tage stilling til, og det, du har ansvar for, er selvfølgelig vidt forskelligt. Men følelsen af at stå over for en stor udfordring – den er helt ens.

Det er vigtigt, at vi lader vores barnlige side komme frem. Det er okay at nyde noget skolefrugt samtidig med, at du bare slapper af. Sådan et tidspunkt er det optimale for at nyde de små ting og komme tilbage til den barnlige tankegang, hvor man bare slappede af og nød sin frugt. Det lyder måske ikke som en stor ting, eller en ting, der ville gøre nogen forskel, men når man først sidder der med frugten i hånden, føles det hele bare så enkelt.

Det er okay at nyde de barnlige ting

Børnelamper er noget, rigtig mange børn elsker. Sjove figurer og sprudlende farver er nemlig noget, de fleste børn holder af. Det er faktisk også noget, nogle af os voksne holder af, og det skal vi ikke lægge skjul på. Det er okay at have en børnelampe inde i dit soveværelse. Du vil helt sikkert få nogle grin med på vejen, men de er ikke ondsindede. Det er helt okay at dyrke sin barnlige side, om man gør det med en børnelampe eller noget helt andet, er heldigvis helt op til én selv.

Vi kan lade børnene vise vejen. Alt dette, som er beskrevet i denne tekst, er ikke det nemmeste at praktisere i dagligdagen, men børnene kan faktisk hjælpe os. Snak med dine børn, og lad dem fortælle dig deres syn på problemerne. Det kan til tider være tåbelige svar, men en gang imellem kan du altså få et helt forsimplet guldkorn fra dem, som vender dit synspunkt helt rundt.