Artikler

Sådan forbereder du dig på at få en hund

At få en hund kræver god forberedelse og masser af viden. Det bør ikke være en impulsbeslutning, da det at få hund er et stort ansvar at påtage sig.

Ligegyldigt om du allerede har en hund eller om du planlægger at købe en racehund, en blandingshund eller en hund fra en kennel, så skal du starte med at opsøge en masse information om den hund, du påtænker at skulle have. Der er nemlig stor forskel på hunderacer og derfor har de brug for noget helt forskelligt hundeudstyr.

Det du finder ud af gennem din research, skal du lade dig guide i dine valg af foder, legetøj, kurve, snore osv.

På trods af at hunderacer er forskellige, så har de også nogle af de samme behov. Der er blot forskel på hvordan disse behov imødekommes bedst. Læs med her og bliv klogere på, hvordan du imødekomme din nye hunds behov.

 

Vælg det rigtige hundefoder

Først og fremmest skal du sørge for at vælge det rigtige hundefoder til din hund. Hos Jekas Hund og Kat kan du finde foder til alle hunde. Det er dog stor forskel på hundefoder, derfor kan det gode betale sig at bruge tid på at finde det helt rigtige:

  • Er din hund hvalp, skal du give den hvalpefoder, ligegyldigt hvilken race det er. Hvalpefoder er fyldt med en masser næringsstoffer, der vil hjælpe den lille hvalp med at vokse sig stor og sund. Husk blot ikke at overfodre din hvalp.
  • En voksen hund skal have foder beregnet til voksne hunde. Her begynder der dog at være forskel på hundes behov, primært i forhold til deres energiniveau og vægt. Har du en hund, der ikke er særlig aktiv, skal du sørge for at give den foder, der ikke er alt for kalorieholdigt. Er hunden derimod meget aktiv, skal du finde noget foder, der har et højere kalorieindhold, så den kan opretholde sit energiniveau.
  • Er hunden ældre, skal du give den foder beregnet til ældre hunde, da det kan indeholde forskellige vitaminer og mineraler den skal bruge, for at hjælpe den med at holde sig sund og rask i længere tid. Der er dog forskel på hvornår hunderacer betragtes som værende gamle. En chihuahua på 8 er f.eks ikke gammel, men en berner sennen på 7 år vil man til gengæld betragte som gammel.

 

Din hund skal aktiveres og have motion

Hunde skal aktiveres og have motion, lige meget hvilken race din hund har. Der er dog stor forskel på hvilken type motion og aktivering forskellige hunderacer foretrækker, samt hvor meget de har brug for.

Først og fremmest skal du gå ture med din hund hver dag, medmindre du bor på en stor landejendom og kan lade hunden løbe frit. Når du skal gå tur med din hund, skal du have den i snor. Hvilken slags snor du skal vælge, afhænger af den måde du går tur med den. Et godt bud er dog en flexline, da den kan bruges i mange sammenhænge og kan gøres både længere og kortere.