Artikler

Skitur for hele familien

Hvorfor skal man tage på familie med sine børn? For mange forældre er der ikke noget bedre end at se sine børn udvikle sig og blive bedre til noget. Derudover kommer hele familien tættere på hinanden ved sammenholdet omkring man skal ud og give den gas på pisten.

Turen på vej til skidestinationen, kan være en der trækker tænder ud hvis man har indre børn med. Køre man i bil, så tager turen jo op til 16 timer, alt efter om man tager til Frankrig, Italien eller Østrig. Derfor vælger flere børnefamilier også at starte med at tage de første ture på ski til vores 2 nordiske naboer – Norge og Sverige.

Skitur til Norge med børn

Alt efter hvor man tager til i Norge og hvor langt man vil køre for at komme på ski, så er der i Norge +30 forskellige skisportssteder. Norge kan hurtigt blive et rigtig dyrt sted at opholde sig på skiferien hvis man skal ud og spise hver gang man skal have et måltid.

Geilo er et super fint sted for familier, Geilo er ikke for stort eller for lille. Har man børn i forskellige aldre er det vigtigt du ikke vælger en destination som er for lille. Det gør at hvis du måske har en med på 10 og en på 5, så kan ham på 10 hurtigt komme til at kede sig, hvis der kun er 4-5 pister. Geilo har 40 pister og mere end 150 km langrend spor.

Hafjell er et andet godt bud på en skiferie med børn, man sejler til Oslo og derfra kører med omkring 200 km til Hafjell. Når du køber adgang til liftkortet i Hafjell, så har du også adgang til Skeikampen.

Gode ting at huske

Det er vigtigt når man tager på skiferie med børn, at man virkelig har tid til sine børn og ikke sætter dem på skiskole hele dagen hver dag på skiferien. Det kan være en god ide at give dem 2-3 timer de første 3 dage af skiferien, for at de bliver endnu bedre på pisten. Det gør også at i ikke kommer til at skændes med dem under skiferien, da når de kommer fra skiskolen har de lært en masse fra deres lærer som virkelig har taget hånd om dem, på en anden måde en man selv kan gøre som forældre.

Derudover er der mange muligheder i Norge for bo i super hyggelige hytter, hvor man har mulighed for at bo fx 2 familier sammen. Med mulighed for ski in – ski out på flere at top destinationerne. Børnene som skal på skiskole har også mulighed for at få danske skilærer som de kan forstå og snakke med.