Artikler

Sådan bliver hjemmet børnesikkert med et trappegelænder

Render der også små fødder rundt hjemme hos dig, så er du sikkert, ligesom så mange andre, meget fokuseret på at skabe nogle sikre rammer i hjemmet. Vores børn er vores et og alt, og de har specielt i de første 5, 7, 10 leveår brug for at der bliver taget sig kærligt af dem, sat grænser og skabt et sikkert hjem som de kan føle sig tryg i. Det indebærer blandt andre ting at skærme af ved højder, fx på en hævet terrasse, 1. salen eller på trappen.

Et trappegelænder er en vigtig del af den overordnede sikkerhed i dit hjem. Den sikre helt enkelt at du hverken falder ud over siden eller ned af trappen. Og der er faktisk nogle regler for hvordan sådan et skal udformes. Først og fremmest skal siden eller siderne afskærmes, og der skal også være en håndliste, så man har noget at holde fast i når man går op og ned. Og har man mindre børn, er det en god ide at sætte en håndliste halvvejs oppe på dit gelænder, så de små hænder også har noget at holde fast i. Derudover anbefaler man at gelænderet bliver udformet efter anvendelsen heraf, så den sikrer personer mest muligt mod uheld. Og så anbefales det at gelænderet er 80 cm højt, så man ikke falder ud over kanten.

 

Mange muligheder for udformning af dit gelænder

Der er mange muligheder for valg af udformningen til dit trappegelænder, terrassegelænder eller 1. sals gelænder. Kigger vi mod udlandet, mere specifikt Italien så boomer det med gelændere i smedejern med de flotteste detaljer. Går man en tur ned gennem et ældre boligkvarter, så ser man altaner alle vegne i sort krummelure smedejern. Og kombinationen af dét og blomster giver en speciel romantisk stemning. Vi ser dog også en del smedejern herhjemme, men det er mere som indhegning af en forhave og med en flot smedet jernport. I det hele taget er det noget man oftest ser i private hjem. Hvorimod rustfrit stål er blevet mere og mere udbredt herhjemme. Det rustfrie stål er både bæredygtigt; det holder i mange år, og det er ligeledes smukt i alle årene, og der er mulighed for at sammensætte det på forskellige måder. Nogle fortrækker det deciderede stål look, hvor gelænderet er sammensat af stålstolper i børstet stål, og med stålwire mellem hver stolpe. På toppen ser man også ofte en stålhåndliste. Andre fortrækker et lidt mere ”blødt look”. Her kan man vælge at udsmykke sit gelænder med glas sektioner der bliver sat fast imellem hver stolpe. På den måde er det lige så sikkert, men her er der skabt et mere transparent look. På toppen er der frit valg mellem en håndliste i træ eller stål.