Artikler

Vælg børnevenlige tallerkner og bestik med små-børn

Som de fleste forældre nok ved, er det ikke den smarteste idé at lade de små børn sidde med mor og fars fine porcelæn ved bordet. Med al den leg og kasten rundt med mad og bestik, som ofte finder sted, når små børn spiser, er der ret stor chance for, at de flotte og dyre tallerkner går i stykker, hvis de små børn spiser af dem.

Derfor bør I vælge at investere i børnevenlige tallerkner og bestik, så I er sikre på, at jeres dyrebare tallerkner ikke går i stykker – men også for at børnene udvikler deres nysgerrighed og fantasi med smukke farver og mønstre.

Pas på jeres fine tallerkner og skarpe bestik

Det, som de fleste nok tænker over som det første, når der skal købes børnevenlige tallerkner, er, at de selvfølgelig skal købes for ikke at gå i stykker – ellers kunne de jo lige så godt bruge jeres porcelæn.

Som oftest vil man købe børnevenlig service i lette materialer, som ikke kan gå i stykker, uanset hvor meget man kaster rundt med det, og så vil man ofte købe bestik i plastic, så de små børn ikke kommer til at sidde med en skarp kniv.

Så kan du passe på de flotte og dyre tallerkner, for der er bestemt ikke nogen garanti for, at det ender godt med dem, hvis de kommer i dine små børns fedtede og klodsede fingre.

Giv børnene service i flotte farver og mønstre

Udover at det selvfølgelig er smart, at børnene spiser med tallerkner og bestik, som ikke så let går i stykker, er der også noget andet af betydning i denne sag. Ofte vil “voksentallerkner” også være lidt kedelige i farven, oftest bare hvide eller grå, og det er ikke ligefrem spændende for børnene at spise af.

Hvis du køber flotte og farvestrålende tallerkner til børnene, vil det både blive mere spændende for dem at spise, men det vil også udvikle deres nysgerrighed og hjerne, fordi de lære noget om farver og mønstre.

Og selvfølgelig skal det også være muligt for barnet at sidde og mærke lidt på tallerkenen, hvilket man ikke kan med mors fine porcelænstallerken.