Artikler

Nem mad til mange mennesker

Skal du lave mad til mange mennesker? Så skal du vælge noget nemt, så du ikke skal bruge alt for meget tid (og for mange penge) i køkkenet.

Det er jo nok ikke lige frem Bøf Wellington du skal kaste dig over (selvom det smager fantastisk) og koldskål er nok lige sølle nok.

Men hvad kan du så gøre, når du skal lave mad til mange mennesker?

Pasta med kødsovs

En sikker vinder. Alle kan lide pasta med kødsovs og man får det tit til store familie sammenkomster eller spejderlejre. Det skyldes at det er nemt, billigt og noget alle (eller de fleste) kan lide.

Kød kan godt være dyrt, så brug gerne lige så mange grøntsager (vægtmæssigt) som du bruger kød. Det kan være gulerødder, løg, squash, selleri, pastinak, tomater, peberfrugt og meget andet. Kun fantasien sætter grænser.

Brug evt. en foodprocessor til at blende det – så er der ingen der opdager at det er grøntsager, for efter en times tid i kødsovsen ligner det bare kød.

Byg selv burgere

Det er også både en klassiker og en nem måde at bespise en masse mennesker.

Bøfferne kan laves i god tid og du kan evt. supplere den klassiske hakkebøf af oksekød med lækkert kyllingebryst. Flæk evt stykkerne, så du får to store (men tynde) stykker kylling. Så er det lettere at grille eller steget og du får mad til dobbelt så mange.

Sørg for masser af grøntsager – salat, tomat, agurk, avocado, peberfrugt og lignende. Sørg også for at der er masser af forskellige dressinger såsom ketchup, sennep, remoulade, thousand island dressing, pesto, fetacreme og lignende.

Det er stort set kun fantasien der sætter grænser. Selvom det er fastfood kan det også sagtens være sund mad der gavner kroppen.

Hotdogs

En anden mulighed er at lave hotdogs. Smid en masse pølser på grillen sammen med nogle pølsebrød.

Sørg igen for at der er masser af tilbehør: ketchup, remoulade, rå løg, ristede løg, sød sennep, stærk sennep og selvfølgelig agurkesalat. Du kan også være moderne og lave nogle syltede rødløg som også er fantastisk til dette.

Hvis du ikke selv vil stå for maden kan du eventuelt leje en pølsevogn, som kan komme forbi med det hele. Det koster lidt mere men så er du helt fri for selv at skulle lave mad. Og det er noget billigere end at skulle købe pizzaer til alle fra det lokale pizzaria.

Store portioner er billigere

Uanset hvad du vælger, så er det ofte meget billigere at lave store portioner. Det kan være gryderetter med ris eller kartoffelmos. Det er nemt, det passer sig selv og så bliver det faktisk billigt at lave en stor portion til 20 mennesker end hvis du normalt laver det til din egen husholdning på fire personer.