Artikler

Corona betyder ekstra tid til familien

Coronakrisen har påvirket os alle på mange måder. Alle er blevet påvirket forskelligt, men det er dog de færreste, som helt har kunnet undgå at blive ramt. Faktisk så godt som ingen.

For mange mennesker har corona betydet mere tid til familien, og det gør det stadig for mange. Mange er hjemsendte og arbejder hjemmefra. På samme måde er mange børn og unge tvunget til at studere hjemmefra og modtage undervisning online. I kombination betyder dette, at der er mange hjem, hvor alle i familien går hjemme. Dette kan betyde forskellige ting, men det betyder først og fremmest mere samvær i familien. Læs mere her.

Ekstra tid til at være sammen

Arbejder du også hjemmefra? Gør din partner det samme? Måske du også har børn, som sidder derhjemme og bliver undervist over computeren? Så ved du også, at dette betyder mere tid og samvær i familien.

Ikke nok med, at I allesammen er hjemme, når I skal gå i skole eller være på arbejde, så er der også mange andre ting, hvor man normalt er ude af huset, som man ikke kan gøre. Du kan fx ikke dyrke dine fritidsinteresser, hvis dette foregår et offentligt sted med andre mennesker. På samme måde skal I ikke transportere jer nogen steder hen, og derfor har I igen endnu mere tid sammen.

Ekstra tid sammen i familien kan betyde mange ting. Nogle føler, at de kommer tættere på hinanden, og at det faktisk er en god ting. Andre oplever måske flere irritationsmomenter og savner at se andre mennesker.

Corona påvirker manges sexliv

For nogle betyder corona også, at de har mere sex med deres partner. Kender du til det? Uden hverdagens stress og jag er sexlysten måske steget hos mange. Derudover har man masser af tid til at dyrke sex. Det er ikke på nogen måde noget, som skal “presses ind i skemaet”, som nogle måske kender til normalt.

Dog er det vigtigt, at du og din partner sikrer jer beskyttelse mod graviditet, hvis I ikke ønsker at få endnu et barn. Dette kan I fx gøre ved hjælp af et kondom. Kondomet er et sikkert og praktisk valg, hvis du ikke vil blive gravid. Det er derudover også et præventionsmiddel, som beskytter effektivt mod sexsygdomme.

Dog er coronatiden også et oplagt tidspunkt at blive gravid på, hvis I har leget med tanken om endnu et barn.