Artikler

Sådan finder du den rigtige ringslynge til babyen

Ringslynger, også kaldet babyslynger, til babyer og lidt større børn er blevet utrolig populære. Til dels fordi de sikrer varme, nærvær mellem barn og mor/far, men ikke mindst tilknytning til barnet. Dertil hvis også dit barn er ked af det, er en ringslyngel anvendelig.

Tilknytningen mellem barn og forældre er fundamentet for barnets trivsel og (senere) udvikling. Så at sikrer at sit barn kan være i ens trygge favn mest muligt, er vundet godt ind med en ringslyngel, som du kan se mere om her ringslynger.

Ringslyngens historie

Oprindeligt stammer babybæring fra Afrika. De farverige afrikanske mødre har tradition for, at bærer deres børn på ryggen. Flotte farverige tørklæder, hvor stoffet snos rundt om sig selv. I Vestafrika ses de bundet over barmen.

I Sydøstafrika bindes de skråt lignende ringslynglen, som flere og flere benytter både herhjemme og i den øvrige del af Vesten. Og inspirationen herfra ses i mange af de modeller, der også kan fås herhjemme.

Mindskning af gråd

Normalvis ligger det i kontakten til sit barn, at man som forældre trøster det, når det er ked af det. Men der er forskningsstudier, der tilkendegiver, at babybæring reducerer barnets gråd med op til 50%. Især i de sene eftermiddagstimer, også kaldet ulvetimen og igen ud på aftenen, hvor barnet kan være overtræt eller behøver at mærke en efter en lang dag.

Især hvis barnet og forældre også er adskilt grundet meget arbejde og heraf mange timers pasning i institution.

Aftengråden

Det sker, at børn kan blive overtrætte og aftengråden deraf indfinder sig. Og børn kan ikke altid sætte ord på det, og heraf kan mange forældre opleve, at de kan blive helt desperate.

For det kan være svært at få barnet beroliget og ned i gear. Heraf har mange forældre oplevet, at ringslyngen har haft stor effekt på at berolige børnene og deres børns gråd til stor glæde for alle. Og der findes faktisk kulturer, hvor spædbørn ikke græder eller græder meget lidt. Især i Afrika oplever man ikke denne aftengråd.

Men igen, man skal ikke altid se ”det ikke at græde” som et sundhedstegn. For i den første tid er det barnets sprog, indtil det har lært at kunne kommunikere og sætte ord på sine følelser og behov.

Unikke modeller

Med en ringslynge opnår du ikke kun en unik kontakt til dit barn, men udseendemæssigt får du også mulighed for at skabe din egen individuelle mode. Så man kan sagtens føle sig smart i sin påklædning med en ringslyngel, idet der er fri mulighed for at sammensætte den, stort set efter eget ønske med farvevalg, mønster og ringe.

Dertil fås den i en strækvikle og kan tilpasses forskellig drøjde og højde. Dette gør, at den er funktionel i sin anvendelse, idet at begge forældre kan benytte den, i den kan justeres. Som du kan se på https://sneglehuset.com/kategorier/slynger-og-vikler/ringslynger/, hvor du også finder vejledning om justering og de forskellige bæremuligheder for dit / jeres barn.