Artikler

Få overskud til familien med det helt rigtige hjemmekontor

Flere og flere arbejder hjemmefra, og hjemmekontoret er nærmest blevet fast inventar i de fleste hjem. Her forsøger de voksne at udføre et godt stykke arbejde hjemmefra, mens der holdes et øje med de små, og hverdagen gerne skal hænge sammen. Man behøver ikke meget for at lave et effektivt hjemmekontor, men du kan gøre både dig selv og dine familie en stor tjeneste ved at vælge de rigtige møbler og det helt rigtige setup. For mange handler det om at adskille hverdagen og familien fra arbejdspladsen, så du både kan udføre et godt stykke arbejde, men også have overskud til at være en familie når pc’en slukkes og arbejdsdagen er slut.

Mange begår den fejl, at hjemmekontoret etableres på eksempelvis spisebordet, og at der dermed ikke rigtig skelnes mellem hjem og arbejdsplads. Flere undersøgelser viser dog, at der er klare fordele ved at etablere et rigtigt hjemmekontor, så man ikke føler at man er ‘på arbejde’ mens man samtidig er hjemme. På denne måde kan du nemlig nemt adskille job og fritid, og sørge for at du har et mentalt overskud til at hygge med familie og børn når arbejdsdagen er slut.

Du behøver sagt ikke mange møbler for at lave et kontor adskiller job fra hjem, og som giver dig overskud til familien når du har fri. De to vigtigste elementer er et godt hæve sænkebord og en ergonomisk kontorstol, der sikrer dit velvære på arbejdspladsen med skiftende arbejdsstillinger og støtte til din krop. På denne måde skaber du de bedste fysiske betingelser for dig selv, så du ikke påvirkes negativt af de mange arbejdstimer i din fritid. Men et af de vigtigste elementer, når du skal finde kontormøbler til hjemmearbejdspladsen er en form for afskærmning. Det er de færreste der har plads til at opsætte hjemmekontor i et tilegnet rum. Langt de fleste vil være nødt til at sætte kontoret op i forlængelse af ét af de eksisterende rum, og i samspil med de resterende møbler i hjemmet. Derfor er det vigtigt at få en form for afskærmning fra resten af hjemmet, så du ikke føler dig alt for hjemligt tilpas på dit hjemmekontor. Afskærmning med akustiske egenskaber gør at du får privatliv både visuelt og i lydmæssig sammenhæng, så du kan koncentrere dig om arbejdet og på sin vis ‘skifte’ mellem hjem og arbejdsplads fra det ene øjeblik til det andet.

At kunne skelne mellem arbejdspladsen og hjemmet har stor betydning for dine børn og familielivet. Derfor har den rette indretning af hjemmekontoret også stor betydning for hvor godt du føler dig tilpas i din fritid, så du ikke hele tiden bliver ‘fristet’ eller stresset af arbejdet, der jo alligevel befinder sig dér hvor du opholder dig i din fritid. Med et par god kontormøbler og en simpel men effektiv afskærmning kan du skabe det helt rigtige miljø, der giver dig overskud til familien både mentalt og fysisk. Så kan du afslutte arbejdsdagen og lege med børnene i haven, eller forberede en lækker familiemiddag i kan nyde sammen som fejring af weekendens komme.